У соцопитуваннях перед виборами лідирують партії Порошенка та Ляшко

04 вересня 16:29

Шанси пройти в нову Раду мають до десятка партії. Майже напевно там не буде Партії регіонів.

 

На позачергових парламентських виборах за партію "Солідарність" (Петро Порошенко) готові проголосувати 16% громадян, за "Радикальну партію" (Олег Ляшко) - 14%. Про це свідчать дані опитування компанії GfK Ukraine, проведеного у другій половині серпня.

За даними опитування, За ВО "Батьківщина" (Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк) готові віддати свої голоси 13% виборців, за партію "Громадянська позиція" (Анатолій Гриценко) - 7%, за партію "УДАР Віталія Кличка" - 6%, за партію "Сильна Україна" (Сергій Тігіпко) - 6% виборців.

Прихильники інших партій розподілися наступним чином (від усіх опитаних):

ВО "Свобода" (Олег Тягнибок) - 4%,

Комуністична партія України (Петро Симоненко) - 3%,

"Правий сектор" (Дмитро Ярош) - 3%,

Партія регіонів (Рінат Ахметов, Михайло Добкін) - 2%,

"Самопоміч" (Андрій Садовий) - 2%,

Партія розвитку України (Юрій Мірошниченко) - 1%.

Друга партія - 2%.

Важко сказати - 22%.

Нагадаємо, що за даними останнього соцопитування КМІС, політична сила президента - Блок Порошенка - може отримати на дострокових парламентських виборах 37,1% голосів виборців (віт тих, хто визначився та прийде на вибори).

Нагадаємо, що 27 серпня партію "Солідарність" була перейменована в "Блок Петра Порошенко" та її очолив Юрій Луценко.

Опитування GfK Ukraine було проведено з 14 по 25 серпня 2014 року. Було опитано 2000 осіб методом особистих інтерв'ю вдома. Були опитані громадяни всіх регіонів України, за винятком Криму. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилося на територіях, які контролюються Україною, а також у р. Макіївка Донецької області. Максимальний розмір похибки - 2,2%. !zn