У "Слузі народу" назвали дату першого засідання Ради

24 липня 21:40

У партії мають намір провести перше засідання 23 серпня.

 

Партія "Слуга народу" планує провести перше засідання нового скликання Верховної Ради до Дня Незалежності, а саме - 23 серпня. Про це заявила кандидат у нардепи від "Слуги народу" Ірина Верещук в ефірі одного з телеканалів.

"Ми хочемо провести перше засідання до Дня Незалежності, швидше всього 23 серпня. Тому що на 24 серпня вже є план заходів, приїдуть гості, а значить 23 число було б оптимальною датою, щоб ми вже увійшли в 28-й рік незалежності з новим парламентом", - підкреслила Верещук.

Вона додала, що точну дату оголосять після офіційних результатів виборів і підготовки кандидатур на посади міністрів.

Вона додала, що в партії зараз активно обговорюється, хто стане новим прем'єр-міністром України.

Центральна виборча комісія повинна оголосити результати голосування протягом 15 днів з дня волевиявлення, тобто не пізніше 5 серпня. До 10 серпня підсумки виборів оголосять офіційно.

Згідно Конституції, новообрана Верховна Рада повинна зібратися на своє перше засідання протягом 30 днів з моменту оприлюднення результатів виборів. Останній можливий день, коли повинен зібратися на засідання новий парламент – 9 вересня 2019 року.

Зазначимо, що на позачергових виборах була зафіксована рекордно низька явка: за даними ЦВК на виборчі дільниці прийшли менше 50% виборців.

Слідкуйте за ходом голосування разом з DT.UA "Дострокові парламентські вибори: як голосують українці".