У СБУ заперечують прослуховування Анатолія Гриценка та інших кандидатів у президенти

07 лютого 02:45

Речник СБУ пообіцяла, що Служба у межах своєї компетенції розбереться у цій справі.

 

Служба безпеки України не причетна до здійснення стеження та прослуховування кандидатів у президенти, у тому числі і екс-міністра оборони, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, у чиєму офісі сьогодні були виявлені прослуховуючі пристрої, заявила речник СБУ Олена Гітлянська у своєму Facebook.

"Сьогодні на адресу Служби безпеки України пролунали звинувачення щодо незаконного стеження та прослуховування від двох кандидатів у Президенти. Розуміючи, що з наближенням виборів кількість подібних безпідставних заяв може збільшуватись, хочемо одразу поставити всі крапки над "і": Служба безпеки України з відповідальністю заявляє, що жодних дій, оперативно-розшукового або процесуального характеру, які б обмежували права і свободи осіб, зареєстрованих кандидатами в президенти, не здійснювала.", - написала Гітлянська.

Разом з тим спікер від імені голови СБУ Василя Грицака заявила, що державна безпека вивчить обставини скоєних стосовно кандидатів правопорушень за умови подання ними відповідних заяв.

"... Голова СБУ Василь Грицак заявив, що Служба у межах своєї компетенції уважно вивчить усі обставини, які можуть свідчити про можливі правопорушення щодо кандидатів. При цьому зробимо це у максимально стислі терміни та прозоро для громадськості, для чого чекаємо відповідних заяв та матеріалів від кандидатів у Президенти", - підкреслила вона.

Нагадаємо, на засіданні Верховної Ради 6 лютого голова виборчого штабу кандидата у президенти Анатолія Гриценка Віктор Чумак заявив, що у штабі Гриценко знайшли пристрої для прослуховування; Чумак продемонстрував виявлені пристрої прямо в залі засідань.