У Раду проходять шість партій, ще одна за крок до прориву — соцопитування

08 липня 13:55

Рейтинг "Слуги народу" знижується.

 

Якщо б вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, то до парламенту пройшли б партія "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Батьківщина", "Європейська солідарність" і "Голос", свідчать результати роллингового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім.А.Яременко.

Згідно з оприлюдненими в понеділок даними, "Слугу народу" готові підтримати 41,6% респондентів серед тих, хто визначився і буде голосувати, "Опозиційну платформу – За життя" – 13,7%, "Європейську солідарність" – 8,5%, ВО "Батьківщина" – 7,7%, "Голос" – 7,5% опитаних.

З урахуванням похибки вибірки також мають шанси подолати прохідний бар'єр у 5%, партія "Громадянська позиція" з підтримкою 3,4% голосів і "Опозиційний блок – партія миру і розвитку" – 2,9% респондентів.

Разом із тим, "Партію Шарія" готові підтримати 2,6% тих, хто визначився і має намір голосувати, за партію "Сила і честь" – 2,5%, за Радикальну партію Олега Ляшка готові голосувати 2,2%, ВО "Свобода" набирає 2% підтримки, "Об'єднання "Самопоміч" готові підтримати 1,4% виборців, "Українська стратегія Гройсмана" отримує 1,1% підтримки.

Всі інші партії набрали би менше 1% голосів респондентів.

Якби парламентські вибори проходили в найближчу неділю, то 53,6% опитаних заявили, що точно мають намір голосувати, а 30,8% - скоріше мають намір голосувати. 8,2% - точно не будуть голосувати і ще 3,8% швидше не голосуватимуть.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня.

20 червня Конституційний суд України визнав законним указ президента України про розпуск Ради і призначення позачергових парламентських виборів на липень. 24 травня в Україні стартувала передвиборча кампанія до Верховної Ради України.

Докладніше про клонування "слуг народу" читайте в статті Таїсії Семенової та Ірини Знась "КЛОНдайк "Слуги Народу"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".