У Раді збирають підписи за відставку Луценка — ЗМІ

15 травня 15:09

Народні депутати створили дві постанови щодо генпрокурора Юрія Луценка.

 

Народні депутати хочуть висловити недовіру генеральному прокурору України Юрію Луценку, передає "Українська правда". Наразі депутати збирають підписи за відставку голови ГПУ.

За словами народної депутатки Світлани Заліщук, відповідні постанови підготували Ігор Луценко із партії "Батьківщина" та Єгор Соболєв з партії "Самопоміч". При цьому Заліщук зазначила, що підписалася під обома постановами.

Окрім того, Соболєв зазначив, що під постановою, яку він підготував ще у 2016 році, підписалися вже понад півсотні нардепів.

У той же час під постановою Ігоря Луценка про відставку генпрокурора станом на 14 травня за підписалися 14 народних депутатів. Загалом пд постановою про звільнення Луценка мають підписатися 150 народних депутатів.

Нагадаємо, у травні 2017 року Луценко обіцяв добровільно піти у відставку через півроку-рік. "Максимум до наступного квітня - більше не витримаю", - заявив тоді генпрокурор.

6 листопада 2018 року звітуючи в Раді про розслідування вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що подасть у відставку. За його заявою відбулося рейтингове голосування. Відставку Луценка попередньо підтримали 38 народних депутатів, проти висловилися 110 депутатів, 173 депутати не голосували, 11 - утрималися. Наступного дня після заяви Луценко подав президенту Петрові Порошенку заяву про відставку. 9 листопада глава держави повернув йому заяву.

Однак у квітні 2019 року Луценко заявив про те, що не збирається йти у відставку після обрання нового президента України, ким став Володимир Зеленський.