У Раді закликали Садового вирішити проблему львівського сміття або піти у відставку

20 червня 10:50

Львівська міськрада витратила 350 млн на транспортування відходів куди тільки можна по всій Україні, зазначила представник БПП.

 

Фракція "Блок Петра Порошенко" закликає мера Львова Андрія Садового вирішити питання зі сміттям в місті або піти у відставку.

"Андрій Іванович! Негайно вирішуйте проблему із сміттям або добровільно йдіть у відставку", - заявила народний депутат фракції БПП Оксана Юринець на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок.

Юринець нагадала меру Львова, що прибирання відходів було однією з головних передвиборних обіцянок.

"За рік з дня трагедії в Грибовичах Львівська міськрада витратила 350 млн на транспортування відходів куди тільки можна по всій Україні, при тому що уряд виділив 14 майданчиків (для будівництва комплексу з переробки твердих відходів - ред.), однак львівська влада чомусь вибрала ними не скористатися ", - зазначила вона.

У той же час вона закликала лідера фракції "Самопоміч" Олега Березюка припинити голодування. У самій "Самопомичі" на це відреагували різко - скандували "Ганьба!"

У понеділок, 19 червня, мер Львова Андрій Садовий заявив, що комісія з надзвичайних ситуацій міста в черговий раз звернулася до президента України Петра Порошенка та глави уряду Володимира Гройсмана із запитом про введення у місті режиму надзвичайної екологічної ситуації. Міський голова зазначив відсутність реакції з боку центральної влади на попередні звернення.
Детальніше про так звану "сміттєву" облогу Львова читайте в статті Оксани Сироїд "Сміття несвободи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".