У Раді сьогодні відбудеться Година запитань до уряду

15 березня 09:55

Попередні три дні депутати по суті ігнорували роботу в парламенті.

 

Верховна Рада України у п'ятницю, 15 березня, проведе годину запитань до уряду, а також продовжить розгляд "мовного закону".

Саме з запитань до уряду депутати почнуть свою роботу в парламенті. Пізніше вони продовжать вже четвертий день розглядати поправки до законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної (друге читання). За попередні три дні депутати розглянули приблизно чверть правок, але не прийняття жодної, оскільки в залі відсутній кворум - депутати вранці реєструються в залі, але потім ідуть і не працюють.

Зазначимо, що закон про забезпечення функціонування української мови як державної був затверджений у першому читанні 4 жовтня 2018 року. Відповідно до законопроекту, кожен громадянин України зобов'язаний володіти державною мовою, а держава, зі свого боку, забезпечує можливості для цього. Щоб отримати українське громадянство, іноземцям доведеться вивчити українську. Робоче спілкування має відбуватися українською мовою, як і діловодство та документообіг. Обслуговувати споживачів у різних сферах повинні українською мовою, і вже на прохання клієнта - будь-якою іншою.

Детальніше про нонсенси у новому законопроекті про державну мову читайте в статті Тетяни Пархоменко "Офшор для плагіаторів?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".