У Раді 70 народних депутатів пов'язані з бізнесом з видобутку газу - Коболєв

01 липня 16:02

У народних обранців є свій бізнес-інтерес в сфері видобутку газу в Україні.

 

Депутати пов'язані з приватними компаніями в сфері видобутку газу в Україні
Депутати пов'язані з приватними компаніями в сфері видобутку газу в Україні

У Верховній Раді близько 70 народних депутатів є зацікавленими особами в газодобувній галузі України - вони прямо або опосередковано пов'язані з цим бізнесом. Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова НАК "Нафтогазу України" Андрій Коболєв.

"Є цікава цифра. Є аналітична записка, яку колись мені показували співробітники однієї силової структури, яка говорить, що 70 депутатів нинішньої Верховної Ради, прямо або опосередковано, згідно з офіційними джерелами даних, пов'язані з газодобувною галуззю України. Тобто це люди, які прямо або опосередковано володіють частками або паями в компаніях, які видобувають газ в Україні", - заявив Коболєв.

Відео з 05:10 хвилини

Як повідомлялося, 15 червня детективи НАБУ спільно з співробітниками САП і Нацполиции провели 37 обшуків у Києві, Дніпропетровську та Львові. Встановлена роль 20 учасників злочинного угруповання (її головою називають народного депутата Олександра Онищенка з групи "Воля народу"), половина з них уже затримано. За оцінками слідства, в результаті махінацій державі завдано до 3 млрд грн збитків.

29 червня регламентний комітет ВР підтримав подання ГПУ щодо зняття недоторканності та надання дозволу на арешт Онищенка.