У Путіна відреагували на пропозицію Зеленського поговорити

08 липня 13:16

Прессекретар Кремля сказав, що необхідно зрозуміти, як бути з "нормандським форматом".

 

У Кремлі відреагували на пропозицію президента України Володимира Зеленського особисто поговорити з Володимиром Путіним про врегулювання ситуації на сході України. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що поки не готовий коментувати "абсолютно новий формат".

"Поки я не готовий якось відповідати. Це абсолютно новий формат", - сказав він журналістам. - "По-перше, потрібно зрозуміти, чи є перспективи в такої зустрічі, по-друге, потрібно зрозуміти, що це за новий формат пропонується".

"Справа в тому, що США не є учасниками Нормандського процесу, і як бути з Мінськими домовленостями, під якими стоять підписи учасників Нормандського процесу, але не стоять підписи жодних представників США", - додав Пєсков.

Зеленський запропонував Путіну провести переговори про врегулювання ситуації на сході України з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму і країнам "нормандського формату" в Мінську, де проходять засідання Тристоронньої контактної групи.

"Компанію для розмови пропоную таку: я, Ви, президент США Дональд Трамп, прем'єрка Великої Британії Тереза Мей, канцлерка ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Григорович Лукашенко з задоволенням прийме нас з вами в Мінську", - сказав Зеленський у зверненні до Путіна.

При цьому Зеленський підкреслив, що Україна не відмовляється від яких би то не було дипломатичних форматів врегулювання ситуації на Донбасі.