У проекті змін до Конституції визначили місце Курултаю кримськотатарського народу

30 листопада 16:52

На думку Чубарова, формулювання дозволить завершити процес вирішення кримськотатарським народом своєї долі.

 

Курултай названий найвищим представницьким органом кримськотатарського народу в проекті змін у Конституцію України, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Вищим представницьким органом кримськотатарського народу є Курултай кримськотатарського народу, який формує Меджліс кримськотатарського народу, який здійснює повноваження, визначені Курултаєм кримськотатарського народу", - процитував Чубаров пропоновану норму Основного закону.

За його словами, на минулому тижні робоча підгрупа Конституційної комісії вже підготувала цілісний текст змін і доповнень до 10 розділ Конституції України "Автономна Республіка Крим". Зараз цей текст направляють членам робочої групи - це 25 членів Конституційної комісії та залучені експерти, в тому числі члени Меджлісу кримськотатарського народу.

На думку Чубарова, таке формулювання дозволить "завершити процес вирішення кримськотатарським народом своєї долі".

У травні президент України Петро Порошенко повідомив про те, що Конституційна комісія прийняла рішення про створення робочої групи з напрацювання пропозицій і змін до Конституції України щодо Криму. Це є першими кроками в питанні створення в Криму національної автономії кримських татар.

Детальніше про створення національної автономії кримських татар у Криму читайте у матеріалі Володимира Шаповала "Автономія в Криму: у пошуках "архітектурних рішень" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".