У проект бюджету США на 2019 рік заклали $ 200 млн на допомогу Україні

14 лютого 10:25

Кошти пропонується спрямувати на посилення безпеки і оборони України.

 

У проекті федерального бюджету Сполучених Штатів на 2019 рік передбачено надання Україні 200 млн доларів на посилення безпеки і оборони, повідомляє прес-служба посольства України в США в Facebook.

"Згідно з офіційно оприлюдненим документом, зазначені кошти пропонується спрямувати на надання нашій країні військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення, розвідувальну підтримку Збройних сил та сил безпеки України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в посольстві, порівняно з бюджетним запитом на 2018 рік пропоновану суму допомоги збільшено на 50 млн доларів.

Вказується, що Україну включили до невеликого переліку країн, які отримуватимуть допомогу також і за програмою Держдепартаменту "Міжнародне військове фінансування" (Foreign Military Financing, FMF).

У посольстві також повідомили про те, що надалі бюджетний запит повинні вивчити і обговорити у Конгресі, де можуть вноситися зміни та доповнення. Остаточні обсяги допомоги Україні будуть відомі вже після завершення всього процесу проходження документа, який зараз знаходиться на початковій стадії.

Раніше повідомлялося, що палата представників Конгресу США прийняла законопроект "Про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки". Документ передбачає допомогу в удосконаленні стратегії кібербезпеки, зокрема, щодо посилення захисту комп'ютерних мереж органів держвлади, зменшення залежності України від російських інформаційних і комунікаційних технологій, сприяння участі України в програмах обміну інформацією.