У Порошенка не підтвердили його слова про наміри Путіна піти на Варшаву і Балтику

18 вересня 23:39

Прес-секретар президента назвав газетну статтю, що нібито посилалась на протокол розмови між Порошенком і Баррозу, спекуляціями.

 

В адміністрації президента України не підтвердили його заяви щодо намірів Путіна, "якщо останньому захочеться", піти далі України - на Варшаву і Бухарест, наприклад. Про це заявив прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко.

"Ми не підтверджуємо інформацію, поширену в газеті", - повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко, коментуючи статтю, опубліковану в німецькій газеті Süddeutsche Zeitung.

Речник президента також заявив, що українська сторона "негативно ставиться до спекуляцій, які ставлять під загрозу зусилля всіх сторін на шляху впровадження мирного процесу".

Нагадаємо, в газеті повідомлялося, що Володимир Путін нібито пригрозив захопити не тільки Київ, але і Варшаву, Вільнюс, Ригу, Таллінн і Бухарест, якщо йому захочеться. У статті, зокрема, посилалися на оригінал протоколу розмови між Порошенком та головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.

Також зазначимо, що прес-секретар президента РФ Пєсков назвав заяви ЗМІ про погрози Путіна захопити частину Європи "качкою".

Також відомо, що Путін вже погрожував Баррозу захопити Київ за два тижні, причому згодом російська сторона визнала таке формулювання, з уточненням, що нібито слова були вирвані з контексту. !zn