У Порошенка хочуть провести кілька раундів дебатів із Зеленським

04 квiтня 17:03

Необхідно також провести дебати в форматі, який передбачено законодавством, сказав Ростислав Павленко.

 

У команді чинного президента Петра Порошенка виступили за проведення кількох раундів дебатів між кандидатами – не тільки на території Національного спорткомплексу "Олімпійський", а й на базі Національної суспільної телерадіокомпанії. Про це на прес-конференції у Києві заявив радник президента Ростислав Павленко.

"Ми вважали б можливим провести кілька раундів дебатів. Перший раунд "ну, стадіон, так стадіон"... І, звичайно, необхідно виконати закон України й взяти участь в дебатах, які передбачені у випадку оголошення повторного голосування. Цього разу – 19 квітня – із "Суспільним телебаченням" у форматі, який передбачено українським законодавством", - сказав радник Порошенка.

Своєю чергою речник виборчого штабу президента Олег Медведєв сказав, що треба обговорити у блоках на цих дебатах теми, які стосуються конституційних повноважень голови держави.

Після оголошення результатів Національного екзит-полу 31 березня Петро Порошенко заявив, що перед другим туром обов'язково мають відбутися дебати між кандидатами в президенти. Того ж дня Зеленський підтвердив готовність до дебатів із Порошенком.

НСТУ запросила обох лідерів президентських перегонів до участі в дебатах, які, згідно із законом, мають відбутися останньої п'ятниці перед днем голосування в прямому ефірі "Суспільного".

1 квітня в штабі Зеленського засумнівалися в доцільності участі в дебатах і заявили, що вони не мають сенсу. Проте 4 квітня Зеленський оприлюднив відеозвернення, в якому викликав Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський". Керівництво стадіону заявило, що не отримувало таких пропозицій. У БПП засумнівалися, що президент буде дебатувати на стадіоні. Однак Порошенко погодився на такі дебати та виклав у мережу власний відеоролик.

Згідно із законом "Про вибори", дебати мають відбутись 19 квітня. Другий тур президентських виборів відбудеться 21 квітня.