У поліції Харківщини назвали кількість проваджень через передвиборчі порушення

21 лютого 14:42

З початку кампанії поліція зареєструвала 81 повідомлення про порушення.

 

У Харківській області з початку передвиборчої кампанії поліція зареєструвала 81 повідомлення про порушення виборчого законодавства, було відкрито п'ять кримінальних проваджень та складено два адмінпротоколи. Як зазначили сьогодні у відділі комунікації харківської поліції, наразі проводяться перевірки з приводу таких повідомлень.

Так, протягом середи, 20 лютого, зареєстрували чотири повідомлення про порушення закону "Про вибори Президента України". Зміївському відділу поліції повідомили про те, що на трасі в Слобожанському рекламний щит з агітацією одного з кандидатів облили фарбою.

А до Московського відділу поліції Харкова надійшло повідомлення про розміщення агітаційного намету кандидата нібито в невстановленому місці. Також до цього відділу звернувся чоловік з повідомленням про те, що на вул. Гвардійців Широнінців встановили бігборд з агітацією однієї з партій без даних замовника, видавництва та кількості тиражу.

Тим часом до Красноградського відділу поліції звернувся спостерігач організації "Громадська мережа "ОПОРА", який повідомив, що в Краснограді невідомі особи розмістили передвиборчу агітацію на електроопорах.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці, станом на 18 лютого, за понад півтора місяця передвиборчої кампанії зареєстрували майже 1540 повідомлень про передвиборчі порушення. За 66 фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зокрема, 36 проваджень стосується порушень виборчого законодавства, ще 30 – пов'язані із проведенням виборчої кампанії. Також було складено 368 адмінпротоколів.

Президентська кампанія в Україні офіційно стартувала 31 грудня 2018 року. Вибори глави держави призначено на 31 березня. DT.UA зібрало повний перелік усіх кандидатів на пост президента та коротку інформацію про них.

Детальніше про майбутні вибори та електоральну поведінку українців читайте в матеріалі Сергія Рахманіна "Отрута від усього" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".