У ПАРЄ ініціювали обговорення скасування санкцій проти Росії – ЗМІ

21 листопада 19:56

Ініціаторами дебатів стали депутати з Італії та Нідерландів.

 

У Парламентській Асамблеї Ради Європи зареєстрований запит на проведення незапланованих дебатів про зняття санкцій з РФ і відновлення участі російської делегації в роботі ПАРЄ, повідомляє "Європейська правда".

Відповідний пункт присутній у порядку денному Постійного комітету ПАРЄ, засідання якого відбудеться 24 листопада в Копенгагені.

Прямої згадки про Росію документі немає, але в темі дебатів присутнє посилання на резолюцію про зняття політичних санкцій з РФ.

За інформацією видання, ініціаторами дебатів "Захист нормативної бази Ради Європи, роль ПАРЄ – в продовження резолюції 2186 (2017)" стали італійський депутат Мікеле Ніколетті та парламентарій з Нідерландів Тіні Кокс.

В якості альтернативи їх пропозиції в Постійному комітеті ПАРЄ зареєстрований запит на проведення дебатів на тему "Злам демократії, як відповідати?".

"Статус цих питань не передбачає, що за їх підсумками будуть прийматися рішення, однак це обговорення здатне показати, чи готова Асамблея до зняття санкцій з РФ під час чергової сесії у січні", - сказано в публікації.

Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року - відразу після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі. За російськими парламентаріями збереглося лише право бути присутніми та виступати на засіданнях асамблеї, а також працювати в комітетах. Після цього РФ на знак протесту відмовилася від участі в сесіях ПАРЄ і перестала виділяти гроші в "касу" організації.