У нас в квартирі газ. А у вас? — Путін

10 грудня 07:15

Путін запропонував Україні знижку на газ.

 

Президент РФ Володимир Путін на спільному брифінгу лідерів країн-учасниць нормандського саміту заявив, що Україна може купувати у Росії газ на 25% дешевше.

"Пам'ятаєте відомий дитячий віршик: "А у нас в квартирі газ. А у вас?". І у вас є. І буде. Але може бути набагато дешевше, якщо ми домовимося про спільну чесну роботу. Може бути дешевше на 25%, ніж сьогодні отримує кінцевий споживач", - сказав він.

За словами Путіна, саме промисловий споживач "вимагає зниження ціни на газ".

"Ціна газу для побутового споживача, для громадян, дотується. І ми не можемо вираховувати ціну від вже дотованої ціни. Це звичайна економічна логіка", - додав Путін.

Читайте також: Окружний адмінсуд поновив Шевчука на посаді голови КСУ

Як повідомлялося, 9 грудня у Парижі відбувся перший з 2016 року саміт у нормандському форматі.

Учасники зустрічі підтримали припинення вогню, обмін у форматі "всіх на всіх" до 31 грудня, допуск Червоного Хреста до всіх утримуваних осіб, розведення військ на трьох ділянках, розширення мандата СММ ОБСЄ і продовження розмінування.

Наступну зустріч лідерів України, Франції, Німеччини і Росії заплановано на березень 2020 року. За цей час політичні радники лідерів нормандської четвірки мають узгодити кроки з імплементації політичних заходів: прийняття закону про особливий порядок самоврядування ОРДЛО на постійній основі, інкорпорації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство і підготовку місцевих виборів.