У МЗС запевняють, що консультації щодо постачання зброї в Україні тривають

21 лютого 00:58

Речник МЗС України також вважає, що ЄС незабаром буде готовий перейти до "плану Б" у відношенні до Росії.

 

Консультації з питання постачань озброєння в Україну тривають, повідомив спікер міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

"В зброї нам ніхто поки не відмовляв - такі консультації тривають, у тому числі в США. І заяви лідерів США говорять про те, що вони не виключають такої можливості в разі погіршення ситуації", - зазначив Перебийніс в ефірі телеканалу "Україна".

Дипломат також висловив упевненість, що ЄС у разі подальшого невиконання домовленостей з боку Росії перейде до "плану Б".

"Я думаю, що Європейський союз зараз накопичує інформацію, і, у разі, якщо таке невиконання домовленостей продовжиться ще якийсь час, я впевнений, що ЄС і інші наші партнери, в тому числі і США, почнуть реалізовувати "План Б", про який давно говорили. Але при цьому, звичайно, всі сподіваються на те, що Росія таки зможе змусити бойовиків і саму себе виконувати ці домовленості", - заявив Перебейніс.

Читайте також: Екс-генсек НАТО вважає помилкою відмову України від ядерної зброї

Президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом заявив сьогодні, що США і ЄС повинні ввести подальші санкції проти РФ і вжити заходів для посилення обороноздатності України, якщо ситуація в Донбасі не покращиться.