У Лівії безпілотники знищили український літак ІЛ-76ТД з гуманітарним вантажем

06 серпня 21:10

Літак привіз до Лівії гуманітарний вантаж міжнародного Червоного Хреста

 

В аеропорту Місрата (Лівія) після трьох годин ночі за київським часом після посадки був обстріляний з дронів український літак, який привіз гуманітарний вантаж Червоного Хреста.

В аеропорту Місрата в Лівії ударами з дронів знищений літак ІЛ-76ТД української компанії Скайавіатранс з гуманітарним вантажем Міжнародної Організації Червоного Хреста, повідомляє LIGA.net , з посиланням на директора компанії Олену Малахову.

Літак виконував рейс з Анкари в Місрату з гуманітарним вантажем в рамках співробітництва з Міжнародною Організацією Червоного Хреста. За словами Малахової, у компанії є всі документи, що підтверджують це.

Приблизно в 3:17 ночі (за київським часом), відразу після прибуття борту в аеропорт Місрата, коли почалося вивантаження товару, літак був обстріляний за допомогою безпілотників.

Перший снаряд влучив у праве крило, після чого почалася пожежа. Частина екіпажу до того часу вже покинула борт. Кілька людей у момент удару були в літаку, але встигли евакуюватися. Зараз екіпаж знаходиться в безпеці. Постраждалих немає.

За словами директора компанії, було кілька пострілів. Літак повністю знищений вогнем.

Малахова зазначила, що в нападі брали участь два дрони, один з яких здійснював фото - і відеофіксацію. Через 40 хвилин після інциденту, за її словами, фото і відео удару з'явилися на сайтах російських ЗМІ і блогерів.

З опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою (ТКГ) на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Воно стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками. 22 липня на Луганщині окупанти упродовж десяти хвилин вели вогонь з піхотного озброєння.

26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Переговори щодо розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганській почалися ще в 2016 році, однак розпочати процес заважали регулярні обстріли бойовиків "ЛНР".

5 серпня новим командувачем ООС призначено генерал-лейтенанта Володимира Кравченка. Він змінив на посаді генерал-лейтенанта Олександра Сирського, якого того ж дня призначено командувачем Сухопутних військ ЗСУ. Офіційно антитерористичну операцію (АТО) на сході України було завершено 30 квітня 2018 року, натомість розпочато операцію ОС.