У Криму 16 березня на референдум винесуть питання про входження до РФ

06 березня 11:33

Незважаючи на те, що проводити місцеві референдуми за умовами чинного законодавства неможливо, у Криму все ж мають намір 16 березня провести плебісцит.

 

На запланованому референдумі про статус Криму жителям автономії буде запропоновано відповісти на питання, чи повинен він залишитися у складі України або ж увійти до складу Росії. Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на віце-прем'єра республіки Рустама Теміргалієва.

За його словами, на референдум виносять два питання.

"Перше - чи виступаєте ви за входження Криму до складу РФ як суб'єкта Федерації. Друге - чи виступаєте ви за відновлення конституції Криму 1992 року", - сказав Теміргалієв.

Згідно з текстом конституції Криму 1992 року, республіка входить у державу Україна і визначає з нею свої відносини на основі договору і угод.

Нагадаємо, раніше референдум було призначено спочатку на 25 травня, однак пізніше президія Верховної ради виступила за перенесення дати на 30 березня.

Як відомо, ЦВК України заявила, що проводити місцеві референдуми за умовами чинного законодавства неможливо. У ЦВК відзначили, що жоден із чинних законів не визначає порядок проведення місцевих референдумів, а отже, їхня організація є неможливою. !zn