У Київраді запровадять годину для запитань до Кличка та його заступників

09 листопада 18:51

Посадовці повинні особисто відповідати на питання депутатів стосовно роботи виконавчого органу Київради та своєї діяльності на займаних посадах.

 

Київська міська рада прийняла в першому читанні проект рішення, який передбачає запровадження години для запитань до голови Київської міської державної адміністрації.

Згідно з документом, час для запитань відводитимуть на першому пленарному засіданні Київради кожного календарного кварталу.

"Сама ідеологія цього документу передбачає спілкування представницького органу з виконавчим. Ми пропонуємо наступне: адресувати питання до Віталія Кличка як до голови Київської міської державної адміністрації. Заступники очільника виконавчого органу також повинні мати можливість відповідати депутатам", – пояснив депутат Київради Андрій Странніков.

Таким чином, окрім голови КМДА, на годині для запитань мають бути присутні його заступники. Посадовці повинні особисто відповідати на питання депутатів стосовно роботи виконавчого органу Київради та своєї діяльності на займаних посадах. Депутати можуть заздалегідь письмово направляти свої запитання. Незалежно від встановлених часових обмежень кожна депутатська фракція Київради має гарантоване право на два усних запитання до спікерів.

Нагадаємо про те, що у Верховній Раді година запитань до уряду відбувається по п'ятницях під час пленарних тижнів.