У Києві розпочинається саміт Україна-ЄС

08 липня 09:57

Сьогодні заплановано зустріч Зеленського з Туском і Юнкером.

 

У понеділок, 8 липня, в Києві відбудеться одноденний саміт Україна-Євросоюз: 21-а зустріч на рівні керівництва країни й об'єднання з дня набуття незалежності в 1991 році. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Саміт відбудеться в Маріїнському палаці. Церемонія зустрічі президента Володимира Зеленського з головою Європейської Ради Дональдом Туском і главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером розпочнеться о 14:00. Через дві години запланована зустріч Зеленського, Туска і Юнкера з представниками ЗМІ.

Туск і Юнкер в Києві повторять свій заклик до Росії негайно звільнити 24 українських військовополонених моряків, йдеться в довідкової інформації по саміту, розміщеної на сайті Європейської Ради.

"Лідери знову повторять свою крайню стурбованість ситуацією з інцидентом в Керченській протоці і Азовському морі і мілітаризацією Кримського півострова", - йдеться в повідомленні.

У заході також беруть участь висока представниця ЄС з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні і єврокомісар Йоханнес Ган.

За даними джерел DT.UA у дипломатичних колах, Офіс президента Зеленського поставив під загрозу зриву підписання спільного документа за підсумками саміту Україна-ЄС. Проект документа досі не погоджено Банковою.

За словами наших джерел у Брюсселі, європейська сторона губиться в здогадах, хто ж відповідає в даний час за питання зовнішньої політики в Офісі українського президента.