У Казахстані затримали українського журналіста

16 вересня 18:20

Гороховський проводив тренінг з фактчеку.

 

У Казахстані затримали під час проведення тренінгу головного редактора сайту "Без брехні" Олександра Гороховського. Інцидент трапився у суботу, 15 вересня, пише Factcheck.kz.

Наголошується, що 15 вересня близько 12:00 в Уральську співробітниками поліції був перерваний тренінг з фактчеку, який проводився за участю Олександра Гороховського.

У журналіста вилучена міграційна карта, йому пред'явлено звинувачення в незаконній трудової діяльності на території Республіки Казахстан. Суд відбудеться у понеділок, 17 вересня. З Гороховським вже зв'язався український консул, йому призначили адвоката.

Наголошується, що затримали українця за заявою якогось Талгата Катауова, який подзвонив в поліцію і повідомив про те, що тут проводиться семінар про Україну".

Нагадаємо, 6 вересня Херсонський суд продовжив запобіжний захід головному редактору "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському, підозрюваному у державній зраді, ще на два місяці. Вишинський публічно відмовився від українського громадянства і звернувся за допомогою до президента РФ Володимира Путіна. Але він не зможе вийти з громадянства, поки знаходиться під слідством.