У Харкові проходить зустріч Порошенка і Дуди

13 грудня 12:47

Президенти вшанували пам'ять жертв тоталітарного режиму.

 

У Харкові проходить зустріч президента Петра Порошенка з польським колегою Анджеєм Дудою, про це сказано в повідомленні на офіційній сторінці глави України в Twitter.

Президенти вшанували пам'ять убитих Народним комісаріатом внутрішніх справ польських військових, що поховані на цвинтарі жертв тоталітаризму в Харкові.

Раніше повідомлялося, що основною темою переговорів лідерів України та Польщі стануть стратегічні питання двостороннього політичного співробітництва і безпеки. Під час візиту в Україну Дуда також планує зустрітися зі спостерігачами моніторингової місії ОБСЄ та представниками Програми розвитку ООН.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда закликав керівництво України не призначати на високі посади осіб з націоналістичними та антипольськими поглядами.

"Я очікую від президента Петра Порошенка і його співробітників, від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, що люди, які відверто проголошують націоналістичні та антипольські погляди, не будуть займати важливі посади в українській політиці", - заявив Дуда.

Він також зазначив, що такі люди не сприяють співпраці між Польщею і Україною, а навпаки, руйнують її.