У Харкові поруч з волонтерським наметом "Все для перемоги!" поставили свій намет воїни АТО

17 травня 02:17

Від Кернеса зажадали відмовитися від його ініціатив, які порушують закон.

 

Після ініціатив мера Харкова Геннадія Кернеса про знесення волонтерського намета і повернення вулиці Григоренка імені маршала Жукова харків'яни вирішили посилити контроль за волонтерським постом і встановили в центрі ще один намет.

У Харкові на площі Свободи учасники бойових дій встановили намет поруч з волонтерським постом "Все для перемоги". Про це повідомили в обласній "Спілці ветеранів АТО", передає Кореспондент.

За словами голови організації Павла Федорова, заявки про розміщення об'єкта були направлені в мерію і Нацполіцію. В наметі будуть проводити консультації для ветеранів, які захищали територіальну цілісність України, а також для нинішніх і потенційних бійців територіальної оборони. Крім того, в ній розмістять мобілізаційний пункт обласного військкомату.

"Місце на площі Свободи ми вибрали в тому числі, щоб не допустити будь-яких провокацій по відношенню до намету "Все для перемоги". Щоб всі питання вирішувалися в законному руслі", - розповів Федоров.

Нагадаємо, 12 травня в центрі Харкова сотні людей вийшли на мітинг проти знесення намету волонтерів. Вони рушили ходою від площі Свободи до будівлі мерії.

Також повідомлялося, що 8 травня мер Харкова Геннадій Кернес закликав городян підтримати петицію про те, щоб прибрати з проспекту Свободи у місті намет по збору допомоги українським військовим.

Читайте також: У Харкові протестували проти ініціатив Кернеса: фоторепортаж

Нагадаємо, 8 травня на сайті Харківської міськради були зареєстровані петиції з вимогами прибрати з центрального майдану міста волонтерський намет з меморіалом загиблим військовослужбовцям, а також повернути проспекту Петра Григоренка і станції метро "Палац Спорту", перейменованим у рамках декомунізації в 2016 році головою ОДА Ігорем Райніним, ім'я маршала Жукова.

Мер Харкова Геннадій Кернес публічно закликав підтримати ці петиції і пообіцяв зробити все для реалізації озвучених пропозицій. У рекордні терміни петиції набрали необхідні для їх розгляду п'ять тисяч голосів. Зазначимо, що на сьогоднішній день вже 22 петиції на сайті міськради набрали більше п'яти тисяч голосів, але жодну з них не було розглянуто міською владою. Петиції про знесення волонтерського намету і перейменування також реєструвалися, проте жодна з них не отримувала суттєвої підтримки.

У неділю, 12 травня, харків'яни провели акцію протесту центрі міста з вимогою до мера Геннадія Кернеса відмовитися від озвучених ним ініціатив знести волонтерську намет "Все для Перемоги" і повернути проспекту Петра Григоренка, перейменованому в рамках декомунізації, ім'я маршала Жукова.

Український інститут національної пам'яті вказав Кернесу на неприпустимість порушення законодавства і нагадав про кримінальну відповідальність за такі діяння.

11 травня Інспекція з паркування міськради винесла організаторам намету припис з вимогою демонтувати його протягом трьох днів.