У Генпрокуратурі опублікували спростування чуток про відставку Рябошапки

19 лютого 04:58

Генпрокурор вважає, що такі чутки - спланована атака та інформаційна провокація

 

На сайті Офісу Генерального прокурора з'явилося коротке повідомлення під назвою "Спростування неправдивої інформації". Опубліковано воно у відповідь на заяви деяких депутатів та ЗМІ про те, що нібито генпрокурор Руслан Рябошапка після розмови з президентом піде у відставку разом зі своїми заступниками.

У той же час прес-служба Генпрокурора 18 січня опублікувала таке повідомлення:

"Поширювані чутки про кадрові зміни в Офісі Генерального прокурора є помилковими.

"Це інформаційна провокація і чергова атака проти реформи прокуратури, свідоцтво того, що ми незручні. Я і заступники Генерального прокурора на місці, виконуємо свої обов'язки", - зазначив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Останнім часом циркулює чимало чуток про відставку ряду великих чиновників. Деякі з них, як, наприклад, відставка глави Офісу президента Андрія Богдана підтвердилися, але після ряду спростувань.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайкозаявив про те, що не бачить підстав для своєї відставки. Про це він повідомив під час брифінгу, коментуючи чутки про своє ймовірне звільнення з посади.

Пристайко додав, що не обговорював питання своєї відставки з президентом Володимиром Зеленським.

"Про мою можливу відставку, я - професійний дипломат, я був у різних країнах, працював, міняв роботу. І моя домовленість з президентом Зеленським була з самого початку, що ми працюємо до тих пір, поки я можу бути корисний. Розмови про те, що хтось десь щось хоче змінити, я вважаю, що вони сьогодні не мають жодних підстав.. принаймні, я і президент про це не говорили", - пояснив Пристайко.

Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Офісі президента розглядають можливість звільнення Пристайка з посади міністра закордонних справ. Джерела в ОП заявляли, що глава МЗС зіпсував відносини майже з усіма в команді президента.