У Франції не бачать передумов для ослаблення санкцій проти Росії

18 листопада 16:59

Економіка Франції несе втрати від санкцій, але дотримується санкційного режиму, оскільки немає передумов для його ослаблення, заявила Наталі Луазо.

 

У французькому уряді не бачать передумов для ослаблення санкцій проти РФ, незважаючи на те, що економіка країни несе втрати від цих обмежень, заявила міністр з європейських справ МЗС Франції Наталі Луазо на зустрічі з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе, передає прес-служба Кабміну.

Віце-прем'єр-міністр підкреслила, що європейські санкції проти Росії залишаються головним інструментом впливу на політичне керівництво РФ.

"На сьогоднішній день це самий дієвий спосіб тиску на російський режим для виконання мінських угод і припинення агресії проти України. Україна розраховує на постійну підтримку Франції у цьому питанні", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

"Незважаючи на те, що економіка Франції несе втрати від санкцій, наша країна дотримується санкційного режиму, оскільки поки немає передумов для ослаблення", - зазначила Луазо.

Климпуш-Цинцадзе також додала, що сьогодні немає жодних підстав для повернення російській делегації права голосу у Парламентській асамблеї Ради Європи, оскільки за три роки РФ не продемонструвала прогресу у виконанні резолюцій ПАРЄ щодо російської військової агресії проти України.

Як повідомив раніше брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, у грудні Євросоюз продовжить економічні санкції проти Росії без особливих дискусій.

Нагадаємо, що санкції були вперше введені 31 липня 2014 року терміном на один рік у відповідь на дії РФ, які дестабілізували ситуацію в Україні. Обмежувальні заходи посилили у вересні 2014 року.

У березні 2015 року тривалість санкцій пов'язали з повним виконанням мінських угод, які повинні були бути виконані до кінця 2015-го. Враховуючи, що мінські угоди досі повністю не виконані, Рада Євросоюзу продовжила обмежувальні заходи.

У вересні 2017 року Євросоюз затвердив рішення про продовження санкцій щодо Росії за незаконну окупацію Криму і Севастополю до 23 червня 2018 року.