У ЦВК назвали кандидатів, які досі не відкрили виборчі фонди

19 лютого 17:19

Наразі банківські рахунки відкрили 35 претендентів на посаду президента.

 

Із 44 кандидатів у президенти України досі не відкрили рахунки виборчих фондів дев'ять чоловік. Станом на вівторок, 19 лютого, банківські рахунки відкрили 35 претендентів на президентське крісло, повідомляє агентство "Укрінформ" з посиланням на дані Центральної виборчої комісії України (ЦВК).

Так, виборчі фонди не відкрили Сергій Кривонос, Руслан Ригованов, Юрій Тимошенко, Василь Журавльов, Андрій Новак, Юлія Литвиненко, Олександр Ващенко, Володимир Петров та Дмитро Гнап.

Виборчий фонд кандидата має накопичувальний рахунок, на який надходять кошти для фінансування кампанії, а також поточні рахунки, з яких здійснюється фінансування передвиборчих витрат. Відкриття фонду є обов'язковою умовою для початку ведення агітації кандидатом на пост глави держави.

Президентська кампанія в Україні офіційно стартувала 31 грудня 2018 року. Вибори глави держави призначено на 31 березня. DT.UA зібрало повний перелік усіх кандидатів на пост президента та коротку інформацію про них.

Детальніше про майбутні вибори та електоральну поведінку українців читайте в матеріалі Сергія Рахманіна "Отрута від усього" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".