У Брюсселі обговорять запровадження санкцій проти організаторів "виборів" в ОРДЛО

09 листопада 11:04

19 листопада відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн Євросоюзу.

 

Міністри закордонних справ Євросоюзу на зустрічі в Брюсселі 19 листопада обговорять поточну ситуацію в Україні, зокрема незаконні "вибори" на окупованій території Донбасу. Як повідомляє в Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, проти організаторів "псевдовиборів" можуть запровадити санкції.

"Міністри закордонних справ ЄС обговорять ситуацію в Україні під час зустрічі в Брюсселі 19 листопада. Також вони обговорять "вибори" в Донбасі і можливість запровадження санкцій проти організаторів. Азовське море і Крим також на порядку денному", - написав журналіст.


Своєю чергою міністр закордонних справ України Павло Клімкін також заявив про те, що стосовно організаторів та осіб, які будуть "обрані" у результаті незаконних "виборів" запровадять санкції.

"Санкції будуть для тих, хто відповідає за організацію цих виборів, хто буде обраний. Ми тільки що обговорили з Йоханнесом Ханом, що спецпитанням на порядку денному на засіданні міністрів закордонних справ ЄС у понеділок і вівторок (19-20 листопада, – ред.) будуть ці події... Будуть погоджені дії, не тільки політичні заяви", - сказав він журналістам.

Як повідомлялося, "вибори" нового ватажка "ДНР" призначено на 11 листопада. Після вбивства наприкінці серпня бойовика Олександра Захарченка, тимчасово виконуючим обов'язки став "голова народної ради ДНР" Денис Пушилін. Цього ж дня "народна рада ЛНР" також призначила вибори "депутатів парламенту" й ватажка псевдореспубліки на 11 листопада.

МЗС України закликало міжнародних партнерів посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль у зв'язку з намірами окупаційної адміністрації РФ провести на окупованій території "позачергові вибори" ватажків бойовиків. А президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що місцеві вибори тут можуть відбутися лише після деокупації регіону.

У ЄС та США нагадали про те, що проведення "виборів" на окупованій території грубо суперечить зобов'язанням Росії у межах Мінських домовленостей.