У Білій Церкві виявлено імовірну приховану агітацію за Порошенка – "ОПОРА"

17 березня 12:43

Містяни отримують плани перспективного розвитку міста у 2019-2021 роках від імені очолюваної президентом Ради регіонального розвитку.

 

Активісти Громадянської мережі "ОПОРА" виявили у Білій Церкві факти можливої прихованої агітації за кандидата в президенти України Петра Порошенка, йдеться у повідомленні мережі.

По будинках містян розповсюджуються мапи міста з "перспективним планом розвитку". На конвертах, в яких розповсюджуються матеріали, є підписи "Рада Регіонального Розвитку" і "Президент України Петро Порошенко", а на самих мапах, окрім інфраструктурних об'єктів, які фінансуватимуться в 2019-2021 роках, зображені фото мера Білої Церкви Геннадія Дикого і Петра Порошенка.

"Набір, який отримують білоцерківці, містить брошуру зі зверненням президента Петра Порошенка, план перспективного розвитку міста зі зверненням та зображенням Білоцерківського міського голови, анкету щодо обговорення перспективного плану розвитку територій за ініціативи президента та конверт", - наголошується у повідомленні.

Мапа називається "План перспективного розвитку Білої Церкви" 2019-2021 роки (проект). Наголошується на тому, що її розроблено за президентським указом від 6 грудня 2018 року.

Водночас у п.4 указу "Про додаткові заходи щодо забезпечення реформ із децентралізації влади" органам місцевого самоврядування рекомендується розробити і затвердити відповідні плани з урахуванням регіональних стратегій розвитку і місцевих пріоритетів, визначених територіальними громадами.

"Також на брошурі міститься звернення до громадян міського голови, у якому він зазначає, що на карті зображені об'єкти соціально-економічного та культурного розвитку, що плануються до реалізації у 2019-2021 роках. Ще раз зазначено, що план розроблено за відповідним указом президента України Петра Порошенка", - додається у повідомленні.

У ній також повідомляється, що це лише основна частина всіх пропозицій, а з повним переліком можна ознайомитись за наведеними на листівці адресами. І зазначається про можливість залишати відгуки і пропозиції.

"Враховуючи, що головою Ради регіонального розвитку є чинний президент України Петро Порошенко, який одночасно є і кандидатом на посаду глави держави, масове розповсюдження вищезгаданих матеріалів під час виборчої кампанії і в період, коли кандидати активно ведуть агітаційну діяльність, потребує того, щоб влада більш відкрито та доступно пояснювала громадянам для чого ці матеріали розповсюджуються, які джерела фінансування цих матеріалів та хто, власне, їх розповсюджує", - підсумовує координатор "ОПОРИ" у Київській області Олексій Рєпік.

Як пише у своїй статті для DT.UA редактор телеграм-каналу The Newsroom Оксана Денисова, попередній аналіз списку претендентів на президентську посаду вказує на наявність у Петра Порошенка близько 20 технічних кандидатів, кожен з яких матиме своїх представників у виборчих комісіях. Завдяки цим техкандидатам близько 10% дільничних виборчих комісій мають бути повністю укомплектовані "людьми Порошенка".

Крім цього, нещодавно редакція отримала оперативні дані про підозрілі дії СБУ, Держспецзв'язку і ЦВК, що можуть свідчити про підготовку до маніпуляцій даними Державного реєстру виборців і системи ЦВК "Вибори" на етапі підрахунку голосів.

Докладніше читайте у матеріалі Оксани Денисової "Керівник Кіберполіції Сергій Демедюк: "Особі, яка буде віддавати злочинний наказ, треба мати за спиною потужну команду, лояльну до неї"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".