Туск обіцяє залишатися другом України

08 липня 17:03

Голова Євроради на своїй посаді "намагався підтримати Україну в Європі, а Європу в Україні".

 

Президент Європейської Ради Дональд Туск має намір залишитися другом України і після того, як залишить посаду. Таку точку зору голова Євроради озвучив на спільному брифінгу з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

"Це, напевно, мій останній візит в Україну в якості голови Європейської Ради. Я пишаюся тим, що мав можливість працювати з вами в контексті наших спільних інтересів і цінностей. Я залишатимуся вашим другом і союзником незалежно від того, ким я буду в майбутньому",- наголосив він.

За словами голови Європейської Ради, усі ці роки він намагався підтримати Україну в Європі, а Європу - в Україні, пишуть "Українські новини".

"Я робив все можливе, щоб прискорити процес інтеграції України в Європу. Не все вдалося, не завжди я був таким ефективним, як хотів. Вибачте мене, друзі", - додав Туск.

Згадуючи свою роботу у Єврораді, дипломат розповів, що багато хто в Брюсселі дивився на нього як на "проукраїнського маніяка", і він цим дуже пишається.

Нагадаємо, 8 липня у Києві розпочався одноденний саміт Україна-ЄС. У межах саміту прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з президентом Європейської Ради Дональдом Туском. При цьому раніше запланована зустріч Гройсмана з високим представником ЄС, віце-президентом Європейської Комісії Федерікою Могеріні не відбулася. За даними ЗМІ, через хворобу євродипломата.