Турчинов: Україна вивчає стратегію і тактику російських авіаударів

04 грудня 01:15

Секретар РНБО вважає, що Україна повинна бути готова до російських авіаударів.

 

Україна повинна бути готовою до ситуації, коли Російська Федерація застосує авіацію в разі нової хвилі ескалації конфлікту в Донбасі. При цьому українська сторона вивчає тактичні і стратегічні прийоми російських військовослужбовців по здійсненню авіаударів.

"Те, що відбувається на Близькому Сході, те, що відбувається в Сирії, а саме активне застосування та відпрацювання Російською Федерацією бойового застосування авіації - це дуже сильно нас турбує. Ми вивчаємо і стратегію, і тактику військових Росії по нанесенню ударів з повітря", - заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов в інтерв'ю "5 каналу" ввечері 3 грудня.

Читайте також: Обама підписав оборонний бюджет США-2016 з $ 300 млн військової допомоги для України - Чалий

"І ми розуміємо, що Росія у разі нової ескалації конфлікту на сході нашої країни або на будь-якій ділянці російсько-українського кордону може застосовувати авіацію. І повинні бути до цього готові. І, безумовно, коли агресія буде з повітря, ми будемо захищати себе, знищуючи агресора і у повітрі", - додав він.

Турчинов висловив думку, що російська сторона використовує локальні конфлікти для підготовки своїх військовослужбовців.

"Вони відпрацювали тактику ведення війни на суші на сході нашої країни", - зазначив секретар РНБО.

"Зараз вони відпрацьовують використання застосування бойової авіації, використання ракет, зокрема, крилатих. (...) Вони пускають ракети і з повітря, з кораблів, у тому числі навіть з підводного човна тільки для того, щоб відпрацювати їх застосування, відпрацювати точне влучення по цілі", - сказав він.

Напередодні Турчинов заявив, що загальний і спеціальний фонд оборонного бюджету України на 2016 рік складатиме близько 113 мільярдів гривень.