Тука впевнений у допомозі ЄС у відбудові Донбасу

31 жовтня 12:45

Тим не менш допомога не знімає відповідальності з українських платників податків.

 

Європейський Союз готовий допомогти Україні після реінтеграції непідконтрольних територій Донбасу, вважає заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Як людина, яка постійно спілкується з тими людьми з європейського співтовариства, які займаються там реальною політикою, я переконаний в тому, що така допомога буде надана", - сказав він в рамках дискусії "Повернення окупованих територій Донбасу. Український план", яка проводиться спільно з тижневиком "Дзеркало тижня" і Українською школою політичних досліджень.

При цьому Тука зазначив, що тим не менш навантаження на український бюджет істотно зросте.

"Будуть величезні навантаження на український бюджет після повернення територій? Без всякого сумніву", - зазначив він.

Заступник міністра також підкреслив, що Україна не відмовиться від окупованих територій.

"Є Росія, є її військова присутність. Якщо відокремити Донбас, Росія продовжить захоплювати інші території. Люди, які проти повернення Донбасу є навіть в урядовій середовищі, ця інфекція серед нас. З нею треба боротися, поки вона не стала домінуючою", - підсумував Тука.

Раніше директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова також зазначила, що повернення Донбасу матиме величезну економічну ціну.