ЦВК Придністров'я оголосила Шевчука новим президентом республіки

26 грудня 10:12

Центральна виборча комісія Придністровської Молдавської республіки (ПМР) офіційно оголосила переможцем другого туру президентських виборів Євгена Шевчука.

 

Раніше повідомлялося, що перемога Є.Шевчука, який раніше був спікером придністровського парламенту, вийшла беззастережною. За нього свої голоси віддали більше 70% жителів Придністров'я, тоді як його конкурент Анатолій Камінський заручився підтримкою 20% виборців.

Теоретично «кандидатом Москви» на цих виборах вважався А.Камінський, однак варто врахувати, що обидва претенденти на пост президента є членами однієї партії «Возрождение». Більше того, А.Камінський заявляв, що в разі перемоги готовий назвати Є.Шевчука прем'єр-міністром. Чи піде на такий же крок переможець - невідомо.

З моменту проголошення незалежності Придністров'я незмінним президентом невизнаної республіки був Ігор Смирнов. Він брав участь і в першому турі нинішніх виборів, однак посів лише третє місце і вибув з перегонів, незважаючи на вимоги визнати результати першого туру недійсними.

За законом новий президент ПМР буде очолювати республіку протягом 5 років.