Центральна виборча комісія приступила до формування тервиборчкомів

14 сiчня 11:35

Увечері 15 вересня Центральна виборча комісія розпочала формувати територіальні виборчії комісії.

 

Увечері 15 вересня Центральна виборча комісія розпочала формувати територіальні виборчії комісії.

Голова ЦВК Володимир Шаповал на засіданні комісії повідомив, що всьогоЦВК має сформувати 670 територіальних виборчих комісій, зокрема 24 обласних, 2 міських (Києва і Севастополя), 474 районних, 166 міських (міст обласного підпорядкування) і 4 районних в Севастополі територіальних виборчих комісії.

У ЦВК надійшло 9,3 тис. подань від місцевих організацій політичних партій (5,1 тис. від парламентських і 4,2 тис. від непарламентських партій), якими було запропоновано включити до складу тервиборчкомів більше 17,5 тис. кандидатур, зокрема 13,5 від парламентських і 4 тис. від непарламентських партій.

За результатами обробки подань запропоновано включити 670 тервиборчкомів 11 тис. 369 кандидатур від місцевих партійний організацій 83 політичних партій.

На засіданні ЦВК кожен член комісій оголосив прізвища голови, його заступника і секретаря кожного тервиборчкому в регіонах, якими вони займаються.

На засіданні ЦВК присутні народні депутати Сергій Власенко і Костянтин Бондарєв (фракція БЮТ) і Ельбрус Тедєєв (фракція Партії регіонів).

Раніше 15 вересня Сергій Власенко заявив, що в середу група народних депутатів фракції «БЮТ-Батьківщина» прийшла в ЦВК, «оскільки існує вірогідність, що територіальні виборчі комісії у Львівській і Київській областях сформують за поданням виключених членів «Батьківщини».

На думку представників БЮТ, діюча влада, намагається виключити партію «Батьківщина» з виборчого процесу на місцевих виборах.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна