Томенко підтвердив інформацію про те, що Тимошенко звільнять після вироку

06 жовтня 05:13

Верховна Рада декриміналізує «статтю Тимошенко» після вироку Печерського райсуду Києва в «газовій» справі.

 

Таку думку озвучив віце-спікер Верховної Ради, член партії «Батьківщина» Микола Томенко в ефірі телеканалу ТВі.

«Парламент рішення прийме, але прийме, швидше за все, після вироку. Її буде засуджено, але після того буде внесено до президентського законопроект у другому читанні ту статтю, яку сьогодні в опозиційних законопроектах завалили», - зазначив він.

«Таким чином, президент скаже, що Ю.Тимошенко має судимість, але під тиском міжнародної спільноти ми її пробачили, нібито амністували, шляхом ліквідації статті, як такої», - вважає віце-спікер.

М.Томенко уточнив, що отримав ці дані з «неофіційних джерел».

«Якщо чесно сказати, до другого читання регламент забороняє нам змінювати 364-ту та 365-ту статті, але так як запитували доповідача Віктора Швеця, так як контекстно коментував голова Верховної Ради і керівник фракції Партії регіонів, що якщо є розуміння у парламенті ситуації, то політично можемо прийняти таке рішення», - заявив політик.

«Дискусія показала, що цей політичний процес (проти Тимошенко) планувався на вищому рівні ... Всі дороги ведуть до президента», - додав він.

Нагадаємо, напередодні ZN.UA писало про те, що за відомостями джерел ZN.UA обвинувальний вирок Юлії Тимошенко буде винесено, після чого її звільнять за президентським законом про декриміналізацію, і вона зможе взяти участь у виборах.