Томенко: На Тимошенко хочуть повісити справу 15-річної давності

06 грудня 09:19

Віце-спікер Микола Томенко заявив, що сьогодні в СІЗО знову почалися допити екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

 

За його інформацією, вранці «хвору Ю.Тимошенко знову допитують для того, щоб порушити нову справу 15-річної давності».

«З одного боку обіцяють забезпечити їй європейські умови медичного обстеження, а з іншого - тягають на допити», - сказав він.

Депутат зазначив, що фракція БЮТ вимагає від влади надати можливість провести міжнародну експертизу і належне лікування Ю.Тимошенко, Ю.Луценка та В.Іващенка, члени сімей яких звернулися до відповідного Комітету Верховної Ради.

«Було б правильно, враховуючи недовіру до нинішнього Мінздоров'я, щоб це зробила комісія, направлена урядом Канади, оскільки таке звернення вже є», - додав він.

На його думку, «нинішня влада не зупиняється перед фізичним знищенням політичних опонентів, не зупиняється перед фізичним знищенням учасників акцій протесту».

«Ми переконані, що така політика може призвести не тільки до швидкого кінця нинішньої влади, вона може привести до краху України», - сказав М.Томенко.

«Тому, ми вимагаємо від президента України, від влади в цілому: зупинити вбивства політичних опонентів, вимагаємо зупинити вбивство демократії і державності України», - підкреслив політик.

Нагадаємо, Державна податкова служба об'єднала чотири кримінальні справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко в одну.


Ю.Тимошенко пред'явлено звинувачення в організації приховування $165 млн валютної виручки корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ), розкраданні бюджетних коштів, ухиленні від сплати податків на загальну суму 47 млн ​​грн шляхом введення схеми розрахунків за товарно-матеріальні цінності та приховування доходів ЄЕСУ з використанням офшорних компаній. Як відомо, податкова міліція почала розслідувати чотири кримінальні справи, що стосуються діяльності корпорації ЄЕСУ у 1995-1997 роках, коли корпорацію очолювала Ю.Тимошенко.