Томенко і Катеринчук заявили про підтримку кандидатури Гриценка на виборах президента

17 грудня 14:12

Також Гриценка підтримали і партії політиків.

 

Лідер партії "Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко і голова Європейської партії України Микола Катеринчук заявили про підтримку лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка на президентських виборах в 2019 році. Спільну заяву вони зробили на прес-конференції у понеділок, 17 грудня.

"Об'єднуватися проти когось - це неправильно. Потрібно об'єднуватися за цінності, програму, об'єднуватися за країну. І таке конструктивне ідеологічне об'єднання дасть позитивний результат. Наша пропозиція об'єднатися знайшло реальний відгук у команді Анатолія Гриценка. Ми давно знаємо один одного, і тому наша команда прийняла рішення підтримати Анатолія Гриценка на президентських виборах, і, об'єднавши команди, спільно рухатися на парламентські та місцеві вибори", - сказав Микола Томенко.

У свою чергу Микола Катеринчук зазначив, що 14 грудня на раді Європейської партії України практично одноголосно прийняли рішення рекомендувати підтримати кандидатуру Анатолія Гриценка на виборах президента на з'їзді партії в січні 2019 року.

"Ми будемо підтримувати Анатолія Гриценка як кандидата від об'єднаної демократичної опозиції. Ми вважаємо, що під час військових дій президент повинен мати військову спеціалізацію і освіту, досвід, аналітичне бачення ситуації, що дозволить державі виконувати функцію захисту громадян та забезпечити в майбутньому світ", - заявив він.

Катеринчук зазначив, що на посаді міністра оборони Анатолій Гриценко продемонстрував "найвищі якості порядності, професіоналізму та нетерпимості до корупції", а пріоритетами його діяльності була обороноздатність України, умови для життя і виконання своїх обов'язків військовослужбовців.

Раніше повідомлялося, що виборчий штаб кандидата в президенти Анатолія Гриценка очолив депутат Віктор Чумак. Він заявив, що прийняв рішення не висувати свою кандидатуру в президенти, а підтримати Гриценка у ролі кандидата від демократичної опозиції. Громадянський рух "Хвиля" і партія "Громадянська позиція" підуть разом на президентські, парламентські та місцеві вибори.