Тимошенко стала найбільш згадуваною після Путіна і Медвєдєва персоною в Росії

17 жовтня 09:07

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, засуджена до семи років ув'язнення за перевищення повноважень при укладанні "газових контрактів" у 2009 році з Росією, увійшла до трійки персон, про яких минулого тижня найчастіше писали російські ЗМІ.

 

Так, у період з 10 по 16 жовтня Ю.Тимошенко набрала 4676 згадок у російській пресі, посівш у рейтингу третє місце. Вона значно випередила президента України Віктора Януковича, який зайняв четверте місце (при цьому у нього всього 1692 згадки).

Лідером же за згадуваністю в російській пресі залишається поки ще чинний президент РФ Дмитро Медвєдєв (5408 згадувань). Від нього трохи відстає нинішній прем'єр і майбутній президент Росії Володимир Путін, який набрав 5148 згадувань.

До першої десятки персон, про які російська преса писала і говорила минулого тижня частіше за все, також увійшли екс-міністр фінансів Олексій Кудрін (983) і мер Москви Сергій Собянін (800 згадувань).

Зазначимо, що про закордонних політиків російські ЗМІ пишуть значно менше: канцлер Німеччини Ангела Меркель набрала 682 згадки, також у списку президенти Франції Ніколя Саркозі (642) і США Барак Обама (600).

Рейтинг складено за даними "Системи комплексного аналізу новин" (СКАН), створеної російським інформаційним агентством "Інтерфакс". Значення рейтингу визначається за кількістю документів зі згадуванням персони за вказаний період, що надійшли до бази даних СКАН з більше 3800 центральних і регіональних ЗМІ Росії, інформаційних агентств, спеціалізованих і галузевих видань, ТБ і радіо, інтернет-сайтів.

Нагадаємо, що 11 жовтня Печерський райсуд Києва визнав Ю.Тимошенко винною у "газовій справі", зокрема у перевищенні посадових повноважень при підготовці директив для газових переговорів з Російською Федерацією ву 2009 році.

Крім того, минулого четверга, 13 жовтня стало відомо про те, що стосовно Ю.Тимошенко СБУ порушила ще одну кримінальну справу, а саме за покладання боргів приватної корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України. Слідство звинувачує Ю.Тимошенко в тому, що вона перевела борг ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму $405,5 млн на державний бюджет України.