Тимошенко чекає письмового запрошення з Брюсселя

16 лютого 15:48

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко має намір подати слідчому Генеральної прокуратури клопотання про дозвіл на відвідування Брюсселя після того, як отримає відповідне письмове запрошення.

 

"Ми все ж дочекаємося не телефонного запрошення, яке я отримала вчора, а письмового. До 20 березня у нас є трохи часу", - сказала Тимошенко журналістам біля виходу з Генпрокуратури після чергового допиту в середу, 16 лютого.
" Саме тому я наступного разу, коли мене викличуть до Генеральної прокуратури, а я так розумію, що вони без мене жити не можуть, я обов’язково надам письмове запрошення і своє клопотання", - додала вона.
Журналісти поцікавилися у лідера "Батьківщини", про що сьогодні питав у неї слідчий. Тимошенко відповіла, що питання стосувалися автомобілів "медичної допомоги для людей, які живуть у селі".
"Не можна вже як мінімум в сьоме ставити за списком одні й ті ж питання. Не можна стільки часу, в тому числі слідчого, який отримує зарплату з держбюджету, витрачати на цей маразм", - підкреслила вона.
Тимошенко також повідомила, що сьогодні ознайомилася з висновками експертів щодо закупівлі автомобілів для сільської медицини. Вона піддала різкій критиці ці висновки.
Як повідомлялося, стосовно Тимошенко порушено дві кримінальні справи: за нецільове використання коштів, отриманих у рамках Кіотського протоколу і за закупівлю для потреб сільської медицини автомобілів "Опель Комбо", які, за висновками експертів, не відповідають положенням національного стандарту і не пристосовані для транспортування хворих на ношах.
Генеральна прокуратура раніше вже відмовила екс-прем'єру в можливості відвідати Брюссель, де вона планувала провести ряд зустрічей, в тому числі з президентом Європарламенту Єжи Бузеком.
За матеріалами «Інтерфакс-Україна»