Тимошенко заявила про намір балотуватися в президенти

30 серпня 16:10

Об'єднуватися з іншими політсилами та кандидатами наміру не має.

 

Народний депутат України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про намір балотуватися на посаду президента України. За словами політика, її команда не розглядає можливість об'єднання з іншими політичними силами або підтримки інших кандидатів.

"ВО "Батьківщина" не об'єднуватиметься з іншими політичними силами, і на президентських виборах не підтримуватиме жодного кандидата, окрім кандидата від нашої політичної сили. Ми підемо єдиною командою - партією "Батьківщина" - і, безумовно, я балотуватимуся на президентських виборах", - заявила Тимошенко на прес-конференції в Одесі у четвер, 30 серпня.

Нікому іншому, крім себе, участь у виборах Тимошенко довіряти не має наміру, тому що не хоче "брати відповідальність за інших політиків".

Балотуючись на президентських виборах, лідер "Батьківщини" має намір представити "план дій, чіткі і конкретні позиції перших 100 днів роботи нового президента", які має намір виконати у разі обрання на посаду президента України.

"Якщо за 100 днів я цього не зроблю, то покладу ключі від Банкової (АП України – ред.), і - піду. Оскільки нестиму відповідальність виключно за себе ", - цитує політика її прес-служба.

Відповідно до соцопитування групи "Рейтинг", лідерами президентського рейтингу залишаються Юлія Тимошенко (за неї готові проголосувати 17,7% опитаних) і колишній міністр оборони України, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко (10,7% респондентів).

За даними опитування компанії GfK Ukraine, за підсумками липня розрив між ними скоротився: у Тимошенко 23,1% голосів респондентів, які визначилися з кандидатом (зростання до червня +0,6%), у Гриценка – 15,5% (зростання +2,3%).

Чергові вибори президента України мають відбутися в березні 2019 року. Але, за даними DT.UA, у Банкової є кілька причин для перенесення президентських виборів з весни на літо. Детальніше читайте у матеріалі Сергія Рахманіна "Який строк отримає Порошенко?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".