Тимошенко закликала депутатів "піти красиво"

20 травня 20:48

Лідер "Батьківщини" заявила, що Рада "напрацювала" на дострокові вибори.

 

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала діючий парламент прийняти ряд невідкладних рішень і піти красиво. Про це Тимошенко повідомила 20 травня у відеозверненні.

Тимошенко вважає виправданим рішення Зеленського про розпуск парламенту і заявила про участь у дострокових виборах партії "Батьківщина".

"Я вважаю, що парламент "напрацював" на дострокові вибори, не приймаючи необхідні для країни закони. Наша команда цілком і повністю готова до дострокових парламентських виборів, і ми в них, безсумнівно, приймемо сильну участь, але ще цей парламент має зробити свою роботу", – вважає Тимошенко.

На її думку, Рада повинна в терміновому порядку прийняти закон про вибори, замінити керівників ГПУ, СБУ та Міноборони, ввести покарання за незаконне збагачення і знизити тарифи.

"Хотіла б попередити всіх депутатів, що виконати цю функцію – це важливо, тому що навіть цей парламент повинен піти красиво, а не корумпованим, лобістським і таким, що зраджує інтереси людей", – підсумувала Тимошенко.

Зазначимо, у понеділок, 20 травня, новообраний президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду України. Про це він сказав під час виступу в парламенті, після того, як приніс присягу народу України.

Як зазначили джерела DT.UA, остаточне рішення було прийнято в неділю ввечері. При цьому проти дострокового розпуску парламенту виступав олігарх Ігор Коломойський, однак це рішення не вплинуло.

Секретар ЦВК Наталія Бернацька зазначила, що на наступний день після оприлюднення указу президента про розпуск Верховної Ради, жодне судове рішення не зможе зупинити процес.

Раніше прес-секретар Зеленського Ірина Побєдоносцева заявила про те, що опублікований в ЗМІ проект указу про розпуск Верховної Ради є фейком та не має відношення до реальності.