Тимошенко має вісім технічних кандидатів

19 березня 14:49

Представниками цих кандидатів будуть укомплектовувати виборчі комісії через довірену особу Юлії Тимошенко, повідомляють журналісти The Newsroom.

 

Кандидат у президенти України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко має вісім технічних кандидатів на виборах 31 березня. Це випливає з офіційно затвердженого протоколу засідання Чернівецької окружної виборчої комісії (ОВК), повідомляють у Telegram журналісти проекту The Newsroom.

"Якщо ви думаєте, що лише Порошенко вкомплектовує дільничні виборчі комісії представниками своїх технічних кандидатів, то ні. Найближча конкурентка діючого президента по розбудові "сіток" Юлія Тимошенко теж проводить доукомплектацію. Кількість технічних кандидатів кожного з двох вищевказаних політиків, можна встановити лише побіжно. У Порошенка ми нарахували таких 15-19, у Тимошенко 8-10. Але дуже добре, коли з'являється офіційно затверджений протокол засідання, наприклад, Чернівецької ОВК", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно з документом, технічними кандидатами лідера "Батьківщини" є Микола Габер, Юрій Дерев'янко, Юрій Кармазін, Валентин Наливайченко, Андрій Новак, Сергій Носенко, Олександр Соловйов та Сергій Тарута.

Раніше редактор The Newsroom Оксана Денисова у статті для DT.UA писала про те, що попередній аналіз списку претендентів на президентську посаду вказує на наявність у Петра Порошенка близько 20 технічних кандидатів, кожен з яких матиме своїх представників у виборчих комісіях, а Юлія Тимошенко таких кандидатів має близько 10. За даними DT.UA, за рахунок цих технічних кандидатів 3–4 тисячі з майже 30 тисяч дільничних виборчих комісій мають бути повністю укомплектовані "людьми Порошенка".

Як повідомлялося, 16 березня Сергій Тарута оголосив про підтримку Тимошенко на майбутніх виборах, додавши, що його прізвище залишається в бюлетені, але команда буде підтримувати Тимошенко.