Тіллерсон нагадав умову скасування санкцій проти Росії

28 листопада 23:03

Держсекретар висловив надію, що РФ зробить кроки для відновлення територіальної цілісності України.

 

Сполучені Штати Америки зможуть скасувати санкції проти Росії лише після імплементації Мінських домовленостей, заявив державний секретар Рекс Тіллерсон.

"Санкції, прив'язані до Мінських угод, зберігатимуться до тих пір, поки Росія не відмовиться від дій, які до них призвели", - підкреслив дипломат під час виступу у Вілсон-центрі у вівторок, 28 листопада, передає прес-служба Держдепартаменту.

Тіллерсон підкреслив, що США постійно нагадують РФ про необхідність припинення збройної агресії проти України та відновлення її територіальної цілісності.

"Будь-яке завершення війни, яке не спричинить за собою відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, неприйнятне. Росія вирішила порушити суверенітет найбільшої країни в Європі. Сполучені Штати та Європа встали пліч-о-пліч з 2014 року в протистоянні цій російської агресії з узгодженою політикою санкцій. Трансатлантична єдність призначена для того, щоб дати зрозуміти уряду Росії, що ми не будемо миритися з цим грубим порушенням міжнародних норм", - додав держсекретар.

Він висловив сподівання, що під тиском міжнародного співтовариства РФ все-таки зробить кроки для нормалізації відносин з США та ЄС і відновлення територіальної цілісності України.

Як повідомлялося, 28 листопада набули чинності поправки до чинних санкцій США проти Росії, які передбачають суттєве скорочення термінів кредитування російських компаній.

У фінансовому секторі терміни кредитування скорочено з 30 до 14 діб, а в енергетичному – з 90 до 60.

Раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон затвердив список російських компаній,пов'язаних з розвідкою і оборонним сектором, які потраплять під американські санкції.

В перелік входять понад 30 компаній і відомств з Росії, в тому числі і таких як Федеральна служба безпеки і Служба зовнішньої розвідки. Також там значаться концерни "Калашников", "Іжмаш", "Туполєв", "Алмаз-Антей", "Рособоронекспорт", "Ростех", "Мить", "Сухий", "Адміралтейські верфі", "Іжевський механічний завод", "Оборонпром", "Уралвагонзвавод", "Вертольоти Росії" , Головне розвідувальне управління Генштабу ЗС РФ.