Тігіпко збирається виплачувати пільги за рахунок багатих

02 листопада 10:41

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко обіцяє запропонувати Кабміну законопроект про збільшення податкового навантаження на багатих людей. Про це він заявив на брифінгу під час засідання уряду.

 

За його словами, тільки 23 % допомоги з бюджету отримують бідні люди, решта мають доходи середні та вище середнього.

З його слів, в деяких районах експериментально проводяться заходи визначення доходів людей, які отримують соціальну допомогу, а з 1 грудня цей експеримент має охопити всю Україну.

С.Тігіпко також назвав нереальним виконання закону про виплати соціальних гарантій у повному обсязі.

"У нас є соціальні виплати, які були проголосовані у Верховній Раді як закон. Щоб виконати все, потрібно 171 мільярд гривень. Це додатково до тих виплат, які ми вже маємо".

За словами С.Тігіпка, виконати це неможливо, тому що бюджет всього Пенсійного фонду на наступний рік складатиме 220 мільярдів гривень.

"Я пропрацьовую варіант збільшення додаткових виплат по багатих людях, і я внесу такий законопроект на Кабінет міністрів", - сказав С.Тігіпко.

Віце-прем'єр також виступив за запровадження непрямих методів перевірки матеріального стану людей, які отримують державну допомогу.

"Соціальна допомога має жорстко контролюватися, бо інакше ми ніколи не поборемо бідність", - зауважив чиновник.

Як стало відомо, чорнобильські організації, які виступили організаторами акцій протесту проти скасування соціальних пільг, вирішили їх припинити у зв’язку з прийняттям до уваги їхніх вимог Кабінетом Міністрів.