Тернопільський громадський транспорт обладнають GPS-навігаторами

01 лютого 21:29

Увесь тернопільський громадський транспорт буде найближчим часом обладнано GPS-навігаторами. Про це у вівторок, 1 лютого, під час прес-конференції повідомив міський голова Сергій Надал.

 

За його словами, таке нововведення дозволить міській раді не лише грамотно скласти розклад руху й повісити його на зупинках для пасажирів, а й якісно стежити за його виконанням.

«Завдяки цьому ми також припинимо ралі, коли маршрутки ганяють одна перед одною. Припинимо й таку практику, коли соціальна маршрутка приїжджає спеціально на 15 хвилин пізніше, щоб пільговики таки сідали в комерційні маршрутки, оплачували послугу та перевізник отримував прибуток і з пільговика», - сказав Надал.

Міський голова уточнив, що наразі ведуть перемови про забезпечення диспетчерського обслуговування комунального транспорту й маршруток з трьома фірмами: польською Wasko, чеськоюTR-4 й українською.

«Від двох компаній уже надійшла пропозиція надати безкоштовно комп'ютери й програмне забезпечення, а GPS-навігатори - в лізинг, тобто на виплат на кілька років. Замість цього вони отримають право розміщувати на зупинках і в громадському транспорті табло, які використовуватимуть для рекламної інформації», - заявив Надал.

За словами Надала, міська рада ще не підготувала кошторис витрат на реалізацію проекту, оскільки поки що не визначено підрядника. На сьогодні прийнято рішення, що міський бюджет покриє витрати на створення електричної карти міста з усіма вулицями й зупинками. Також бюджетні кошти підуть на обладнання GPS-навігаторами автомобілів швидкої допомоги.

Що стосується перевізників, то їм доведеться самим платити за навігатори, оскільки така вимога передбачена умовами конкурсу для обслуговування маршрутів у Тернополі.

За матеріалами УНІАН