Терещенко заявив про намір йти в президенти

01 жовтня 16:04

Він вирішив змінити систему, а на рівні маленького міста це неможливо.

 

Міський голова Глухова Сумської області Мішель Терещенко заявив про своє рішення скласти повноваження міського голови і надалі балотуватися на пост президента України. Про це він повідомив на прес-конференції у понеділок, 1 жовтня.

"Складення повноважень місцевого голови ніяк не капітуляція, а мій виклик системі для наступних кроків для виконання взятих зобов'язань перед глухівчанами", - сказав Терещенко, і додав, що раз у п'ять років Україна має можливість змінити країну мирним шляхом.

Терещенко зазначив, що серед нинішніх кандидатів у президенти не бачить того, хто мав би політичну волю для зміни країни і боротьби з корупцією.

"Тому я змушений балотуватися на посаду президента України", - пояснив він.

Крім того, Терещенко запропонував створити антиолігархічну платформу з залученням громадських організацій для формування команди професійних державних діячів. На його думку, державна влада не бажає змінюватися і імітує реформи, а змінити систему на рівні маленького містечка неможливо.

Також він зазначив, що політичні сили, представлені в місцевих радах, не сприяють проведенню реформ на місцях, а навпаки, перешкоджають ефективній роботі. Як приклад Терещенко навів факти про незначне фінансування міста з державного бюджету, саботажі прийняття необхідних рішень у міськраді та відсутність адекватної реакції правоохоронних органів на порушення закону. Він додав, що далі залишатися на посаді немає сенсу, так як немає можливості впливати на процеси в місті і показувати результати своєї роботи.

Нагадаємо, Терещенко переміг на виборах міського голови Глухова у жовтні 2015 року. Його суперником був Юрій Бурлака, який обіймав цю посаду з 2010 року. Бурлаку називали людиною екс-"регіонала" Андрія Деркача.

Мішель Терещенко – нащадок відомого роду українських меценатів, народився 15 вересня 1954 року в Парижі. Його батько був відомим вченим-хіміком, розробляв технології виготовлення біопалива з ріпаку. Згодом Мішель Терещенко повернувся в Україну, зайнявся фермерством. У березні 2015 року президент Петро Порошенко вручив Терещенку паспорт громадянина України.