Телеміст спробували провести через відчуття слабкості нової влади – Ірина Геращенко

09 липня 04:45

У зв'язку з небезпекою реваншу проросійських сил Геращенко закликала всіх небайдужих до долі України політичних діячів перестати відвідувати ефіри медведчуківських телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

 

Сама ідея проведення скандального телемосту між підконтрольним куму Путіна Віктору Медведчку телеканалом NewsOne і кремлівським рупором пропаганди "Росія 24" стала можливою через відчуття реваншистами слабкості нинішньої влади, заявила перший заступник голови Верховної ради України Ірина Геращенко у програмі "Свобода слова" на ICTV.

"При попередньому президенті ніяких мостів "Давай поговорим" не могло бути апріорі. І те, що зараз реванш піднімає голову, є свідченням того, що можна собі це дозволити через певну слабкість нинішньої владної команди", – заявила віце-спікер.

У зв'язку з небезпекою реваншу проросійських сил Геращенко закликала всіх небайдужих до долі України політичних діячів перестати відвідувати ефіри медведчуківських телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

Напередодні один з найвідоміших російських пропагандистів, ведучий телепрограми "Вести недели" на рупорі кремлівської пропаганди, телеканалі "Росія 24" Дмитро Кисельов заявив, що 12 липня спільно з медведчуківським телеканалом NewsOne буде проведено телеміст під назвою "Надо поговорить".

У понеділок Служба безпеки України ініціювала позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони через можливе проведення телемосту за участю російського пропагандистського телеканалу "Росія 24" і підконтрольного куму президента РФ Віктору Медведчуку телеканалу NewsOne, а також запропонувала запровадити санкції юридичним особам, які здійснюють мовлення під логотипами "112 Україна" і NewsOne.

Після громадського резонансу NewsOne заявив про скасування телемарафону з російським пропагандистським телеканалом. У той же час Генеральна прокуратура повідомила, що зареєструвала провадження про замах на вчинення державної зрадишляхом надання інформаційної підтримки підривної діяльності проти України.