Світовий конгрес українців обурений вироком Тимошенко

12 жовтня 07:57

Світовий конгрес українців висловив невдоволення рішенням Печерського районного суду Києва щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

 

Він зазначив, що судовий процес над Ю.Тимошенко не відповідав міжнародним стандартам справедливості, прозорості та незалежності. За його словами, владні структури України керувалися застарілим законодавством радянського типу у веденні судової справи.

«За винятком діючих владних структур України, більшість спостерігачів, експертів та лідерів, у тому числі і Світовий конгрес українців, розкритикували судовий процес проти опозиційного лідера Ю.Тимошенко як політично мотивований. Світовий конгрес українців буде продовжувати моніторинг апеляційного процесу засудження Ю.Тимошенко аж до Європейського суду з прав людини", - заявив Є.Чолій.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня визнав екс-прем'єра Ю.Тимошенко винною у перевищенні влади та службових повноважень при підписанні газових контрактів у 2009 році і засудив її до позбавлення волі строком на сім років, а також до відшкодування "Нафтогазу" збитків у розмірі 1,5 млрд грн.