Суд засудив п'ятьох учасників безладів у Мінську до 3-4 років в'язниці

05 травня 14:53

Суд Жовтневого району Мінська визнав Дмитра Дрозда, Олеся Киркевича, Павла Виноградова, Андрія Протасеню і Володимира Хоміченка винними в участі у масових заворушеннях у Мінську 19 грудня 2010 року і засудив їх до позбавлення волі на термін від 3 до 4 років у колонії посиленого режиму.

 

Зокрема, О.Киркевичу і П Виноградову суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на термін 4 роки в колонії посиленого режиму, інших засуджено до трьох років з відбуванням покарання в колонії посиленого режиму.

Суд також призначив обвинуваченому В.Хоміченку примусове лікування від алкоголізму.

Всі вони звинувачуються в участі у масових заворушеннях (частина 2 статті 293 КК Білорусі). Обвинувач підкреслив, що 19 грудня, на підставі надуманих приводів про недемократичність виборів і фальсифікацію їх результатів обвинувачені приєдналися до натовпу і взяли активну участь у діях, що грубо порушують громадський порядок і супроводжуються збройним опором представникам влади.

Раніше у цій справі було засуджено 9 осіб.

Раніше сьогодні повідомлялося, що перед Фрунзенським судом Мінська постануть відразу шість демократичних активістів.

Зокрема, у четвер, 5 травня, у Фрунзенському суді починається розгляд справи кандидатів у президенти Володимира Некляєва і Віталія Римашевського, а також активістів їхніх виборчих штабів.