Суд залишив Волгу під арештом

29 липня 12:56

Апеляційний суд Києва залишив без зміни міру запобіжного заходу для колишнього голови Державного комітету з регулювання фінансових послуг України Василя Волги.

 

Адвокат Волги Олег Король подав скаргу до Апеляційного суду Києва 22 липня і просив скасувати постанову Печерського райсуду.

Апеляція розглядалася на засіданні суду без участі Волги і його адвоката.

Про це повідомляє кореспондент ZN.UA.

Нагадаємо, стосовно голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василя Волги порушено кримінальну справу за статтею 368 ч.3 Кримінального кодексу - отримання хабара в особливо великих розмірах посадовою особою за попередньою змовою осіб...Загальна сума хабара, отримання якої буде інкримінуватися групі осіб, - 500 тис. дол.

У даний час, за словами Р.Кузьміна, В.Волга міститься в ізоляторі тимчасового утримання.

За інформацією Генпрокуратури, суть справи полягає в тому, що в одній із кредитних спілок рішенням Держкомфінпослуг була введена тимчасова адміністрація, яка приступила до управління цією установою. «За те, щоб вивести цю тимчасову адміністрацію, чиновники (Держкомфінпослуг - ред.) вимагали 500 тис. дол» - сказав в.о. генпрокурора.

За його словами, половину цієї суми чиновники отримали. У даний час слідство ведеться стосовно чотирьох чиновників на чолі з В.Волгою.

Як повідомлялося, у середу, 20 липня, Печерський райсуд Києва обрав щодо В.Волги запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.